![](http://www.asriran.com/files/fa/news/1391/12/1/270199_851.jpg)
معرفی سایت های رسمی کریکت:
Icc-cricket.yehoo.net
شورای جهانی کریکت
Asiancricket.org
شورای کریکت آسیا
Ifsafed.ir
فدراسیون انجمن های ورزشی ج.ا.ا
Iranrc.org
انجمن راگبی و کریکت ج.ا.ا
معرفی سایت های خبری:
Espncricinfo.com
Cricket365.com
Cricket-iran.blogfa.com
بَت کریکت صرفا از چوب ساخته و معمولا جنس آن بید مجنون سفید (Cricket Bat Willow/Salix alba var.caerulea)است.بت کریکت از تیغه (Blade),شانه(Shoulder),و دسته(Handle),تشکیل شده است.تیغه نیز به سه قسمت صورت(Face),پشت(Back)و لبه(Edge),تقسیم میشود.میانه پشت بت حالت بر آمده داشته تا اینکه نیرویبیشتری هنگام ضربه زدن به توپ وارد شود.جایکه لبه ها بدسته می پیوندند شانه را تشکیل میدهند.پایین بت نیز پنجه (Toe)بت میگویند,دسته بت بوسیله یک جناغ(splice)با تیغه جفت و این کار برای انعطاف پذیری بیشتر انجام میشود.طبق قانون حد اکثر طول بت 96/5 سانتیمتر و حد اکثر عرض آن 10/8 سانتیمتر است.وزن آن معمولا میان 1 تا 1/4 کیلو میباشد.دسته بت با پوششی از جنس لاستیک و صورت آن دارای پوشش نازکی از مواد محافظ میباشد.برای دوام بیشتر بویژه بت های نو ,به آن ها روغن بزرک/کتان خام(Raw linseed oil)زده شده و سپس برای فشرده کردن بافت های نرم چوب به آ« با چکش چوبی (Mallt)ضربات تدریجی وارد میشود.
نحوه اوت شدن بتر:
بتر به ده روش زیر اوت میشود.
بولد(Bowled):
بالر با توپ به ویکت ضربه زده طوری که حداقل یکی از بیل ها از ویکت جدا شود.(توجه در صورت جدا نشدن بیل از ویکت اوت نمی باشد).
کچ شدن(Caught):
بتر با بت خود یا دستی که بت را گرفته به توپ ضربه میزند و توپ قبل از برخورد با زمین توسط یکی از اعضای تیم مدافع گرفته شود.
(Leg Before Wicket):
نخست و طبق نظر داور توپ باید پیش از برخورد با محافظ پای بتر در حال برخورد با ویکت بوده باشد.در صورت برخورد با محافظ پای بتر محل برخورد باید در امتداد ویکت و محل برخورد توپ با زمین باید میان دو ویکت باشد.در صورتی که توپ بیرون از لگ استامپ بوده بتر اوت نمی باشد.
ران اوت(Run out):
عضوی از تیم مدافع با توپ به ویکت ضربه زده و آن را بیندازد در هنگامیکه بتر بیرون از زمین خود باشد.
در جهان
اولین مرجع تاریخی کریکت برمیگردد به سال 1478 میلادی که د رآن زمان یک بازی به همین نام در سنت امر شمال شرق فرانسه انجام میشد . در سال 1598 جان دریک ادعا کرد که بازی کریکت در انگلیس انجام داده است ولی تا سال 1646مسابقه ای بین دو تیم مشخص انجام نشد . د رسال 1646 مسابقه ای بین دوتیم کنت انگلیس برگزار شد اولین مسابقه استانی در سال 1709 در انگلیس بین دو تیم کنت و سری برگزار شد که باعث شد این دو تیم تاکنون که نزدیک به 300 سال از آن زمان میگذرد رقبای سرسخت یکدیگر باشند . در همان سال 1709 یک مسابقه کریکت در آمریکای شمالی توسط
ویلیام بیرد و دوستانش ثبت شد . به دلیل نیاز به قوانین برای بازی کریکت در سال 1744 قوانین کریکت وضع شدند . اولین مسابقه کریکت زنان درهمان سال 1744 ثبت شد . سرانجاتم زنان اولین کسانی بودند که توپ را از بالای سر پرتاب میکردند قبل از پرتاب توپ از پایین متداول بود .
در ايران
قبل از پيروزي انقلاب اسلامي ، سفارتخانه هاي خارجي در تهران و شهرستانها به ورزش كريكت مي پرداختند از جمله استراليايي ها و پاكستانيها و هنديهاي پرسنل اين سفارتخانه ها. و سپس پس از پيروزي انقلاب اسلامي ، اين رشته توسط ايرانياني كه مقيم خارج بودند و به ايران آمده بودند مجدداً رواج يافت كه اكثر آنان ايرانيان مقيم در كشورهاي قاره بوده اند.
هم اكنون فدراسيون داراي 20 هيئت شامل البرز،تهران،اصفهان،بوشهر،كرمان،قم،سمنان،آذربايجان غربي،خراسان رضوي،خوزستان،گيلان،سيستان و بلوچستان،زنجان،هرمزگان،گلستان،فارس،اردبيل،خراسان شمالي،آذربايجان شرقي وكرمانشاه ميباشد. تاكنون اين فدراسيون موفق به برگزاري 10 دوره مسابقات بيس بال قهرماني كشور، 7 دوره مسابقات بيس بال قهرماني باشگاههاي كشور،7 دوره مسابقات سافت بال قهرماني مردان كشور، 1 دوره مسابقات سافت بال بانوان قهرماني كشور ، 9 دوره مسابقات كريكت قهرماني كشور و 3 دوره مسابقات راگبي قهرماني كشور شده است.ضمن اينكه در سال 1383 از سوي رياست محترم فدراسيون سال آموزش نهاده شده و موفق به برگزاري كلاسهاي گوناگون آموزش مربيگري، داوري در مقاطع و رشته هاي مختلف و همچنين كلاسهاي آموزشي و كارگاههاي مختلف آموزشي جهت بانوان و آقايان علاقمند در سطح كشور گرديد. زمين بيس بال در تهران زمين شماره 4 مجموعه ورزشي آزادي است.ضمناً تيم ملي بيس بال ايران دو بار در مسابقات بيس بال كاپ آسيا در سالهاي 1999 و 2006 حضور يافته است. همچنین تیم راگبی استان تهران و تیم منتخب بالای 35 سال ایران در سال 2005 در تورنومنت امارات و تیم تبریز جام باکو شرکت کرده اند. و تیم ملی سافت بال آقایان در سال 2003 در هفتمین دوره ماسبقات قهرمانی آسیا شرکت داشته است
چگونگی گرفته شدن توپ بالر توسط ویکت کیپر و بازگرداندن آن به بالر:
توجه:((در این عکس ها بَتِر وجود ندارد))
بالر آماده ی پرتاب توپ است.
بالر توپ را پرتاب می کند ولی توپ به جای رفتن به سمت ویکت از مسیر خارج می شود و به سمت چپ می رود.حال وظیفه ی ویکت کیپر است که توپ را بگیرد.ویکت کیپر برای گرفتن توپ شیرجه میزند.
ویکت کیپر توپ را میگیرد و حالا باید توپ را به بالر برگردان ولی به علت داشتن دستکش خودش نمی تواند این کار را انجام دهد.
به همین علت ویکت کیپر توپ را به اسلیپ 1 میدهد.
اسلیپ یک توپ را به بالر بر می گرداند.
بالر آماده ی پرتاب مجدد است.
بالر توپ را پرتاب میکند.اینبار هم توپ به سمت ویکت نمیرود ولی این بار به سمت چپ ویکت میرود.حال دوباره ویکت کیپر برای گرفتن توپ شیرجه میزند.
ویکت کیپر توپ را می گیرد.
ویکت کیپر توپ را به اسلیپ 2 میدهد تا به بالر بدهد.
نحوه ی درست گرفتن توپ یا ((Ball)):
همانطور که در عکس مشاهده می کنید انگشت اشاره و انگشت وسط را د کنار خطی که توپ را به دو قسمت تقسیم می کند قرار می دهیم به طوری که خط در بین دو انگشت قرار گیرد.سپس انگشت شست را زیر توپ قرار میدهیم.